znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* kuchařka/

   vedoucí

   kuchařka

* asistent pedagoga

* sociální asistent

Více informací zde.

Sporotvní den nám zpříjemnil konec roku

Učivo máme probráno, učebnice jsou odevzdány a známky uzavřeny, připočtu-li k tomu krásné letní počasí, máme tady ideální podmínky pro to, abychom pár dní před koncem června, kdy vytoužené prázdniny jsou již na dohled, opustili školní lavice a den strávili trošku jinak. Zrealizovali jsme to již vloni a mělo to docela úspěch, tak proč to nezopakovat? A tak jsme v pondělí 24. června se oddali sportu. Žáci si mohli zvolit ze tří možností. K mání bylo ringo, florbal a pin pong. A myslelo se i na nesportovce, jimž byly nabídnuty deskové hry či možnost vypomáhat s realizací pohádkové stezky připravené pro první stupeň.

Vše to vypuklo po nezbytném poučení v půl deváté dopoledne. Z tělocvičny, z beachvolejbalových kurtů i z pod přístřešků, které ukrývají venkovní pingpongové stoly, se začal ozývat tu vítězoslavný tu zklamání vyjadřující ryk. Ač se jednalo jen a pouze o utkání mezi spolužáky, nikdo nechtěl dát svou kůži zadarmo a snad každý chtěl dosáhnout co nejlepšího výsledku.

Takto se bojovalo o každý gól a o každý bod více jak dvě hodiny. Snad jen ve třídě s deskovkami panoval poněkud větší klid a uvolněnější atmosféra. Nakonec bylo úspěšně dobojováno všude. Ti nejlepší obdrželi fidorkové medaile a všichni účastníci se mohli těšit z malého balíčku pamlsků, které jsme zakoupili díky finančnímu příspěvku města. No a kdo chtěl onu sladkou chuť přebít tou slanou, završil dopoledne řádně opečeným špekáčkem v improvizovaném piknikovém centru na školní zahradě, které nám ochotně přichystal pan školník.

Až na drobné oděrky, nějakou tu modřinu či namožené svalstvo jsme sportovní dopoledne absolvovali bez dalších úrazů. Počasí nám nadmíru přálo a většina žáků si den v pohodě užila. Co více si přát? Jedna věc by tu však asi přeci jen byla, už jen třináct vyučovacích hodin a čekají nás rozličná prázdninová dobrodružství, tak snad ta třináctka bude pro nás všechny šťastná.

 

Mgr. Aleš Plevka, tř. uč. 7. A

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy