znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* kuchařka/

   vedoucí

   kuchařka

* asistent pedagoga

* sociální asistent

Více informací zde.

Školní výlet - Boží Dar

Boží Dar - Ježíškova cesta 

12. 6. 2024 jsme se ráno v půl osmé sešli ve třídě, abychom se společně vydali na školní výlet. Cílem byl Boží Dar a tamní Ježíškova cesta. Počasí k nám nebylo zrovna vlídné, byla zima a hodně foukal vítr. Naštěstí, měla paní učitelka v zásobě čepice a teplou bundu, a mnohým tak zpříjemnila výlet. Malým autobusem jsme byli rázem na horách, výhled do okolní krajiny nás okouzlil. S mapou v ruce, kartičkou zastávek (k plnění úkolů), jsme s vervou vyrazili na téměř 6 km dlouhou trasu. Čekalo nás 7 zastavení a 7 úkolů. Zpříjemněním cesty byly různé hravé překážky, houpačky, průlezky, balanční překážky,vyřezávané lavičky se zvířátky a postavičkami z pohádek. Nechyběl krteček, vily, ježibaby, Rákosníček, Rumcajs, Sandmann, víla Amálka,.... Na každém zastavení jsme poznávali pomocníky Ježíška, jako třeba vilu Větruli, netopýrka Pírka a další kamarády, bez kterých by Ježíšek nestihl splnit dětská přání pod stromečkem. Odměnou nám byly milé dárky z infocentra. Cesta to byla dlouhá, ale zvládli ji všichni. Všichni se domů vraceli spokojení a plni dojmů.
Velké poděkování patří také paní asistence Magdaléně Gajičové, která nám zajistila dopravu, a pomáhala během cesty plnit úkoly, dohlížela, aby nikdo nikde nic nezapomněl.
Poznávali jsme i místní květenu, zvěř, hmyz, ptáky. Všechny zaujala obora s Jaky a mláďaty, na vlastní oči děti viděly, jak telátko saje mléko a starší kusy olizují solnou kostku a pasou se na šťavnaté trávě. Velký býk na nás pohlížel ze vzdáleného úkrytu pod stromem. Téměř půl metru dlouhé rohy budily respekt.
Výlet byl krásný a líbil se nám všem.
Zapsala a foto zpracovala třídní učitelka Mgr Světlana Kellerová.
pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy