znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* kuchařka/

   vedoucí

   kuchařka

* asistent pedagoga

* sociální asistent

Více informací zde.

Dopoledne s AČR

Krajské velitelství AČR z Karlových Varů připravilo na pátek 5. dubna projektový den. Cílem bylo mládež seznámit s činností a funkcemi této ozbrojené složky našeho státu.

Krajské velitelství připravilo na naší škole celkem čtyři stanoviště, na kterých se postupně prostřídaly skupiny žáků od šestého do devátého ročníku.

Naše 9. A spolu s částí žáků 8. B si jako první vyzkoušela v tělocvičně naší školy laserovou zbraň. Žáci absolvovali stručný návod a několik základních bezpečnostních pravidel a poté si zkusili vystřelit na připravený terč. Všichni  měli možnost si mezi sebou zasoutěžit, kdo bude nejlepším střelcem. V naší třídě byli nejlepší Jakub a Sebastián. Za snahu byli odměněni drobnými cenami.

Poté jsme se přesunuli na sportovní hřiště u školy, kde na nás čekali dva instruktoři, kteří děti seznámili s účelem dvou vozidel, které zde byly přistavené a připravené pro zkoumání odvážných jedinců. Také žákům ukázali základní výstroj českého vojáka, kterou si žáci měli možnost vyzkoušet, a to i v náročnějších zátěžových situacích.

Dalším stanovištěm byla zdravotnická přednáška s praktickými ukázkami. Žáci si zopakovali zásady při poskytování první pomoci a mohli se podívat na práci s defibrilátorem a následně si všichni přítomní na figurínách vyzkoušeli techniku masáže srdce (figurína dítěte i dospělého).

Posledním stanovištěm byl výklad problematiky funkce a  dělení vojenských jednotek na našem území proložený videem a obrázky. Děti se dozvěděly vše o tom, co dělají vojáci v době míru, na jakou školu se hlásit v případě, že by někdo uvažoval o kariéře profesionálního vojáka.

Myslím si, že se tento PROJEKTOVÝ DEN žákům moc líbil a odcházeli domů naplněni novými informacemi a zkušenostmi.

                       Dagmar Slámová, TU

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy