znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* kuchařka/

   vedoucí

   kuchařka

* asistent pedagoga

* sociální asistent

Více informací zde.

Promáčená výprava do vánočního Chebu

Aktuální závěr kalendářního roku jsme se rozhodli si zpříjemnit výjezdem do vánočního Chebu. Den „D“ byl stanoven na čtvrtek 21. prosince, kdy jsme spolu s několika dalšími třídami nabrali západní kurz. Za vánočními a také sportovními radovánkami se vydalo celkem třináct sedmáků z celkových jeden a dvaceti, některým to znemožnila nemoc a jiným pak třeba nechuť či jejich pohodlnost.

Počasí nám v tento den bohužel nebylo nakloněno, po celou dobu foukal silný vítr, neustále mrholilo a teplota se pohybovala jen několik stupínků nad nulou. Ani to nám však dobrou náladu nezkazilo, vždyť prázdniny a Vánoce již ťukají na dveře. Osm statečných se hnedle po příchodu na chebské náměstí odvážně vydalo do souboje s bruslemi a ledovou plochou. Někteří zprvu vyhlíželi jako stromek, jenž se potácí v onom čerstvém větru, ale s přibývajícími minutami i naprostí začátečníci se již sem tam zvládli alespoň sklouznout. Tu a tam se sice někdo s ledem sblížil více, než by si asi přál, ale pokaždé se to obešlo bez vážných následků a nějaká ta modřina se přece snese a k bruslení odjakživa patří.

Nesportovci zatím zkoumali sortiment, jenž nabízely okolní obchody, a tu a tam se někdo vrátil s nějakou tou dobrotou, která se prodávala kupříkladu i v přilehlých stáncích. Od půl dvanácté jsme se pak postupně vystřídali v Ježíškově dílně, kde si každý človíček během slabé hodinky vyrobil andělku z provázků.

Pro každou skupinu pak zůstalo i dost času třeba na to, aby se vydala do restaurace či pizzerie, kde spolehlivě zahnala, byť i ty sebemenší náznaky hladu. Někdo dokonce na poslední chvíli pořídil i nějaké ty dárky, a tak lze naši sváteční chebskou misi považovat za úspěšnou.

I když té pravé vánoční atmosféře chyběl mráz a sníh, většina z našich třinácti sedmáků se vracela domů s tím, že prožila prima den. Některé třeba budou zítra sice bolet nohy od bruslí, anebo budou mít velmi citlivé místo, které se nachází mezi zády a nohama, také jejich peněženky vinou nepříliš lidových cen zažily v tento den pořádnou odtučňovací kůru, ale přesto si troufnu napsat, že pozitivní vzpomínky na předposlední den školy v roce 2023 budou u všech nakonec jasně dominovat. A já jen na závěr chci všem poděkovat, že se náš výlet, díky tomu že všichni dodrželi dohodnutá pravidla, obešel bez jakýchkoliv mimořádných událostí. Krásné Vánoce všem.

Mgr. Aleš Plevka, tř. uč. 7. A

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy