znak ZŠ Habartov
Základní škola Habartov
Karla Čapka 119, okres Sokolov
Tel.: +420 352 692 547
město Habartov

*****************

Nabízíme volné pracovní místo na tyto pozice:

* kuchařka/

   vedoucí

   kuchařka

* asistent pedagoga

* sociální asistent

Více informací zde.

Už pár dní jsme sedmáci

Dva měsíce prázdnin utekly jako voda a i 22 žáků někdejší VI. A se před pár dny vrátilo do lavic. Na dveřích jim však u označení třídy přibylo jedno velké měkké I, což značí, že se z nich pro tento školní rok stali již sedmáci. To mimo jiné znamená, že je letos čeká coby novinka výuka německého jazyka a stejně jako mnohé další i informatiky.

První dny trávíme ve třídě pospolu. Většinu času věnujeme nutnému opakování pravidel, připomenutí nejrůznějších zásad a seznamování s novými věcmi.

Čas jsme si našli i na oprášení a oživení šesti třídních pravidel, které jsme dali dohromady již vloni a na kterých zatím nechceme nic měnit.

Během jedné hodiny jsme si ze svého třídního středu zvolili pětici zástupců do samosprávy. Kandidátů bylo celkem osm, a tak bylo z čeho vybírat. Je potěšitelné, že de facto o práci navíc stálo poměrně dost zájemců. Třída si nakonec v tajné volbě zvolila Terezku Svobodovou, Anetku Navrátilovou, Ondřeje Mlejnka, Matyáše Mlejnka a Lukáše Tancla. Tato partička tak bude hrát hlavní roli nejen v přípravě nejrůznějších třídních akcí, ale např. i ve výzdobě třídy, zavádění různých inovací v životě třídy, v komunikaci s třídním učitelem apod. Snad se jim to povede alespoň stejně dobře jako rok minulý.

Následující dny nás čeká ještě klasické poučování o bezpečnosti, připomínka školního řádu, ověření znalosti přístupových údajů do PC, Teams a elektronické žákovské a mnoho dalšího.

Žáci jsou sice o rok starší a tím pádem by měli být i moudřejší a lépe zvládat školní soužití tak, aby nikdo z nás nechodil do třídy nerad, ba co víc např. s bolestmi břicha či strachem. Uvidíme, jak se to vyvine, nicméně aktuálně do hry vstupuje silný a nevyzpytatelný hráč s názvem „puberta“, která vždycky dovede kartami pořádně zamíchat. Snad to ale společnými silami uhrajeme se ctí.

Sedmá třída bude bez rozdílu pro všechny určitě náročnější, a to po všech stránkách a já přeji svým žákům, aby veškerá její úskalí a nástrahy zvládli podle svých představ. Budu se snažit jim v tom být oporou a dobrým pomocníkem.

Mgr Aleš Plevka, tř. uč. VII. A

 

pastelka pastelka pastelka pastelka pastelka
knihy